49 SORTERS SVENSKA KLASSIKER!

I webbshop eller butik – alltid nära till hands!

VÅRA STORSÄLJARE JUST NU!

LAKRITSPINNAR

SMULTRON

ITALIENSK MARMELAD

UTVALD LAKRITS JUST NU!

SALMIAK

SALTA KUDDAR

ZEBROR

GODISFAKTA

VISSTE DU ATT POLKA EN GÅNG I TIDEN FAKTISKT VAR EN RIKTIGT COOL DANS?

När Amalia Eriksson i slutet av 1800-talet började göra Polkagrisar var dansen polka den populäraste dansen. Polka var alltså ett “inneord” som man använde till det nya godiset.  

Man kan ju fundera över vad Polkagrisar talats om de uppfunnits under 1980-talet istället… kanske hade de döpts efter fågeldansen!

VISSTE DU ATT Winergum inte har ett dugg med vin att göra?

Just det! Winergum uppfanns i London i slutet av 1800-talet av Charles Riley Maynard. När Charles far, som var nykterist, fick höra talas om namnet blev han ursinnig, det tog ett tag för Charles att få sin far att tro på att det nya godiset inte innehåll något vin. 

Det finns många olika stavningar på Winergum. På Svenska Karmaellkompaniet har vi valt att kalla dem Winergum, varför? Jo, för att det är den bästa stavningen helt enkelt!

VÅRT GODIS FINNS ÖVERALLT!

Svenska Karamellkompaniet har det godis du saknat, längtat efter eller kanske till och med glömt bort. Hallonbåtar, Punschpraliner, Engelsk konfekt, Lakritspinnar, Gräddkola. Alltid minst 49 sorters godis från utvalda tillverkare.

Du kan köpa vårt godis i vår webbshop eller hos någon av våra återförsäljare, vårt godis finns alltid nära till hands!

ÄR DU ÅTERFÖRSÄLJARE?

Svenska Karamellkompaniet finns i ett stort antal butiker i hela Sverige. Är du återförsäljare och vill komma i kontakt med oss – klicka på kontaktrutan här intill.